Briliáns ötletének kidolgozása – a 3D modellezés, mint költséghatékony módszer a jogi oltalomszerzés előtt

Amennyiben, leggyakrabban üzleti megfontolások alapján, műszaki megoldását szándékában áll „levédetni”, az ötlet szintjéről tovább kell léptetni azt.
Legyártható, elsősorban (tág értelemben vett) gépészeti találmányok esetében óriási előnyt jelent, hogy iparjogvédelmi képviselőként, szabadalmi ügyvivőként nem csupán szabadalomjogi, hanem ipari és tervezőmérnöki tapasztalattal is rendelkezünk, valamint 3D modellezésben is van jártasságunk.

A CAD (computer aided design) vizsgálatot az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) is kifejezetten ajánlja, hiszen a találmány tesztelése során felmerülhetnek olyan szempontok, amelyekre csak 3D tervezőszoftver alkalmazásával, szimulációval derülhet fény.

Új-e az ötletem, találmányom?

BŐVEBBEN A MODELLEZÉSRŐL

Amennyiben további információra van szüksége, írjon nekünk kapcsolati űrlapunkon keresztül.

Miért jó Önnek, hogy szabadalmi ügyvivője CAD szoftverrel segíti Önt abban, hogy találmányában rejlő lehetőségeket maximálisan kiaknázhassa?

  • Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ellenőrizzük, egyáltalán megvalósítható-e az ötlet. Ezáltal az egyik szabadalmazhatósági feltétel, nevezetesen, hogy találmánya iparilag alkalmazható-e, könnyen megállapítható;

  • virtuális modelljeink segítenek találmánya újabb és újabb kiviteli alakjainak gyors kigondolásában, esetleges továbbfejlesztésében. Ez hatalmas előnnyel jár az Ön számára: modellező szabadalmi ügyvivőnk jóval általánosabban tudja megfogalmazni az oltalmi kört meghatározó szabadalmi igénypontokat, ezáltal nagyon erős szabadalmi oltalom szerezhető;

  • a 3D modellekből könnyűszerrel tudunk szemléletes 2D ábrákat, speciálisan a szabadalmi kérvényhez szükséges, szabályszerű rajzokat generálni; továbbá a sok-sok megjelenítés közül egyszerűen választhatjuk ki, hogy ténylegesen mely nézet, metszeti ábrázolás mutatja be – a szabadalmi elbíráló számára is – meggyőzően találmánya lényegét;

  • találmány típusától függően a 3D modellek 3D nyomtatás alapjául is szolgálhatnak, így segítve ötlete pontos, méret- és alakhű, valamint költséghatékony fizikai életre hívását.

Természetesen a műszaki megoldás, design alkotás kigondolását követő szabadkézi vázlatok készítése, papír, ceruza, vonalzó alkalmazása innovatív és kreatív munkáknál még ma is alapvető jelentőségű. A leghatékonyabb tervezőmérnökök is általában így állnak neki a feladatnak.

A CAD modellezés az Ön előzetes vázlataira alapuló számítógépes ábrázolás. Látni fogja, hogy a „levédést” rendkívül meggyorsítja, hogy tervezési asszisztenciánkat a szabadalmaztatás, oltalomszerzés alaki és érdemi szabályait alaposan ismerve, azokat figyelembevéve tudjuk rendelkezésére bocsájtani.

MIÉRT BÍZZA RÁNK SZELLEMI TULAJDONAI OLTALMAZÁSÁT?

Tisztában vagyunk ügyfeleink igényeivel, ezért egy átlátható és közérthető szolgáltatási folyamatot alkottunk meg Önnek. Felelősségvállalással és nagy tapasztalattal várjuk új ügyfeleinket. Készítettünk egy oldalt, ahol megismerheti céljainkat és irányelveinket.

Tovább a bemutatkozáshoz

Értesüljön időben!

Amennyiben már ügyfelünk, vagy a jövőben szeretné védeni szellemi tulajdonait, segítünk Önnek! Mi követjük a szakmát érintő összes jogi változást, illetve a legújabb lehetőségeket is, legyen az akár pályázat, akár egy fontos hír.

Ha feliratkozik hírlevelünkre, értesítjük időszakos, kedvezményes ajánlatainkról és legújabb szakmai cikkeink megjelenésével kapcsolatban. Ez természetesen nem jár semmilyen kötelezettséggel és a hatályos GDPR jogszabályoknak megfelelően a későbbiekben bármikor leiratkozhat listánkról, ha nem lenne elégedett.

További információért írjon üzenjen nekünk kapcsolati menüpontunkon keresztül. Minden kérdésre válaszolunk!

Iratkozzon fel!

Hírlevelünkben nem küldünk kéretlen reklámokat, kizárólag aktuális ajánlatainkról és a téma legfontosabb híreiről értesítjük Önt!